Geoweek 3 tot en met 7 juni 2019

Datum
t/m Plaats in agenda
Tijd
09:00 tot 17:00
Aanmelddatum
Locatie
De GeoWeek laat leerlingen van tien tot en met vijftien jaar in hun eigen omgeving ontdekken wat er door bedrijven, wetenschap en instellingen, zoals gemeenten, wordt gedaan met geo.
Doelgroep

Leerlingen van 10-15 jaar. Scholen. GeoBedrijven en instellingen.

Omschrijving

In de week van 3 t/m 7 juni 2019 gaan leerlingen van 10-15 jaar op expeditie met aardrijkskunde. De leerlingen ontdekken in deze week wat er door bedrijven, instellingen, wetenschappers en overheden wordt gedaan met geo. Door op expeditie te gaan bij een GeoBedrijf of een GeoProf in de klas te ontvangen, maken leerlingen kennis met de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde. Tijdens de GeoWeek staat zelf doen, voorop.

Kosten

Deelname is gratis.

Meer informatie

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) heeft de GeoWeek samen met tientallen organisaties opgezet om binnen het vak aardrijkskunde praktisch aan te sluiten bij de huidige maatschappelijke en economische ontwikkelingen en de geosector. De GeoWeek wordt mogelijk gemaakt door het KNAG, het Expertisenetwerk bodem en ondergrond, Rijkswaterstaat/Bodem+ en de Unie van Waterschappen.

Aanmelden

Als partner van de GeoWeek kunt u een activiteit aanbieden om zo uw expertise te verbinden met leerlingen die nog volop aan het ontdekken zijn waar hun interesses liggen. Scholen kunnen zich begin 2019 via website www.geoweek.nl voor de expedities opgeven. Deelname is gratis. Doe mee!