Geoweek 2021

Datum
t/m Plaats in agenda
Tijd
09:00 tot 17:00
Aanmelddatum
Locatie
De GeoWeek laat leerlingen van 10 tot en met 15 jaar in hun eigen omgeving ontdekken wat er door bedrijven, wetenschap en instellingen, zoals gemeenten, wordt gedaan met geo.
Doelgroep

Leerlingen van 10-15 jaar. Scholen. GeoBedrijven en instellingen.

Omschrijving

Van 4 tot en met 8 oktober gaan er duizenden leerlingen in heel Nederland op expeditie met de GeoWeek.

Ze maken kennis met de (technische) beroepspraktijk van geografie, zoals de bodem, water- en geo-informatiesector. Afgelopen jaren gingen leerlingen bij bedrijven, kennisinstellingen en overheden aan de slag met GPS, GIS en tachymeters, onderzochten de kwaliteit van het water, analyseerden een zelf uitgestoken bodemprofiel en vonden uit hoe een stevige dijk gebouwd kan worden. Door 'zelf te doen' ervaren leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie.

Kosten

Deelname is gratis.

Meer informatie

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) heeft de GeoWeek samen met tientallen organisaties opgezet om binnen het vak aardrijkskunde praktisch aan te sluiten bij de huidige maatschappelijke en economische ontwikkelingen en de geosector. De GeoWeek wordt mogelijk gemaakt door het KNAG, het Expertisenetwerk bodem en ondergrond, Rijkswaterstaat/Bodem+ en de Unie van Waterschappen.

Aanmelden

Als partner van de GeoWeek kunt u een activiteit aanbieden om zo uw expertise te verbinden met leerlingen die nog volop aan het ontdekken zijn waar hun interesses liggen. Scholen kunnen zich via website www.geoweek.nl voor de expedities opgeven. Doe mee!