Geoprofessionals gezocht voor de GeoWeek

Gepubliceerd 22 januari 2018

De twaalfde editie van de Geoweek is in zicht! Van 28 mei t/m 1 juni 2018 gaan leerlingen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar op expeditie in het veld, bij een GeoBedrijf of ontvangen zij een GeoProf in de klas. Zo maken ze kennis met de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde. Ook een activiteit aanbieden om de interesse van jongeren voor Geo aan te wakkeren?

leerlingen op expeditieTijdens de Geoweek gaan er jaarlijks duizenden leerlingen in heel Nederland op expeditie. Ze maken kennis met de (technische) beroepspraktijk van geografie, zoals in de bodem-, water- en geo-informatiesector. Zo gingen leerlingen afgelopen jaar bij bedrijven, kennisinstellingen en overheden aan de slag met GPS, GIS en tachymeters, onderzochten de kwaliteit van het water, analyseerden een zelf uitgestoken bodemprofiel en vonden uit hoe een stevige dijk gebouwd kan worden.

Zelf doen

Door ‘zelf te doen’ ervaren leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie. Leerlingen uit groep 7 & 8 van het basisonderwijs en klas 1-3 van het voortgezet onderwijs krijgen op die manier op jonge leeftijd al de mogelijkheid te ontdekken waar hun interesses liggen, nog voor een profiel of studiekeuze.

Activiteiten GeoWeek aanbieden

Activiteiten die u als GeoProfessional kunt aanbieden:

  • Op expeditie naar een GeoBedrijf: u stelt uw deuren open om leerlingen te laten zien hoe hun toekomstige werkomgeving eruit kan zien als zij kiezen voor een geo-toekomst.
  • Op expeditie met een GeoProf: als professional bezoekt u leerlingen in de klas om te vertellen over uw werk, de bodem, water, ruimtelijke informatie, of een ander ‘geo’-onderwerp.
  • Op expeditie met GeoVeldwerk: u ontvangt leerlingen op een veldwerklocatie om ze in de praktijk kennis te laten maken met uw werk en het type activiteiten en machines die daarbij komen kijken.

U kunt zelf bepalen op welk moment, hoe vaak en over welk onderwerp u de expeditie in de GeoWeek aanbiedt.

Aanmelden expedities GeoWeek

Bedrijven en instellingen kunnen hun expedities voor de GeoWeek 2018 aanmelden op de website van de GeoWeek.

Meer informatie vindt u op de website van de GeoWeek.