Werkveldkaart droogteadaptatie

Gepubliceerd 21 februari 2018

Rijkswaterstaat ontwikkelde in 2017 de werkveldkaart droogteadaptatie. Deze kaart laat zien welke behoefte vanuit het werkveld er is op het gebied van ruimtelijke adaptatie. In het bijzonder het thema droogte.

In samenwerking met Geert Roovers en Bauke de Vries van Saxion Hogeschool, Peter Groenhuizen van Hogeschool Van Hall Larenstein, Rijkswaterstaat (afdeling Bodem+ en Kennis- en Innovatiemanagement), het Uitvoeringsprogramma Bodem en Ondergrond en SME Advies, is de werkveldkaart tot stand gekomen.

De werkveldkaart droogteadaptatie geeft een overzicht van de (combinatie van) kennisvelden, houdingen en vaardigheden. Deskundigen verwachten dat hun opvolgers deze nodig hebben om met de gevolgen van droogte door klimaatverandering om te gaan. Deze kaart is onder andere bedoeld voor docenten van verschillende typen HBO-opleidingen om te helpen bij het evalueren en actualiseren van curricula. De werkveldkaart kan ook een inspiratiedocument zijn voor academische opleidingen om koers en accenten aan te geven op hoofdlijnen.