Zomervakantie? Wat leuks doen? Summer of Soil in de zelfplukboomgaard Fruittuin van West in Amsterdam

Gepubliceerd 15 juli 2019

Tot 31 oktober 2019 is de zelfplukboomgaard Fruittuin van West in Amsterdam de plek om meer te weten te komen over het belang van een vitale bodem. Hier kan je je kinderen, je vader, je oma en je partner laten zien waarom jij werkt aan bodem en water. Wat er op je bord ligt, hoe het landschap eruit ziet, wat je als klimaatspijbelaar zelf kunt betekenen? Ontdek het of discussieer mee tijdens de Summer of Soil.

Summer of Soil is onderdeel van de strategie van Stichting Common Soil om regeneratieve en duurzame landbouw gebaseerd op levende bodems, als handelingsperspectief naar voren te schuiven voor duurzame voedselproductie, klimaatmitigatie en biodiversiteitsherstel. De kern van de boodschap van Summer of Soil is dat de menselijke beschaving (onder andere) afhankelijk is van duurzaam bodembeheer. Met de belevingstentoonstelling “de aarde leeft” waar je zelf door de bodem kruipt, cursussen en congressen gericht op consumenten brengt de summer of soil duurzaam bodembeheer onder de aandacht.

In september vindt als onderdeel van de summer of soil onder andere een Europees congres plaats van het Europese Netwerk voor Bodem Bewustzijn (ENSA). Rijkswaterstaat en het Initiatief Bewust Bodemgebruik zijn hierbij betrokken en zullen ingaan op de dialoog “een robuuste bodem onder de Sustainable Development Goals”.