Heel Bronhoudend Nederland aangemeld bij de BRO

Gepubliceerd 26 maart 2020

Alle gemeenten, waterschappen, provincies en landelijke overheidsorganisaties zijn aangemeld bij de BasisRegistratie Ondergrond (BRO). Ook levert bijna 60% van de bronhouders gegevens aan bij de BRO. En meer dan 50% leverde gegevens van grondwatermonitoringputten aan. Dit zijn belangrijke mijlpalen in de implementatie van de wet Bro, die op 1 januari 2018 inwerking is getreden.

Nederland groen gekleurd!

Op 11 maart jl. meldden zich de laatste drie gemeenten aan bij de BRO. De BRO Monitor laat nu voor gemeenten een mooie, geheel groene kaart van Nederland zien. Voor waterschappen en provincies was dat al in 2019 het geval.

Alle gemeenten in Nederland hebben zich nu aangemeld bij de BRO.

De BRO is nog niet af, maar we zijn inmiddels goed op weg. Bijna 60% van de bronhouders levert gegevens aan. Meer dan de helft van de bronhouders heeft inmiddels één of meer grondwatermonitoringputten geregistreerd in de BRO. En een op de drie bronhouders registreerde ook geotechnische sondeeronderzoeken. Op dit moment nog vaak nog uit sondeerarchieven van vóór 2018. Maar er komen nu ook steeds meer recent uitgevoerde sonderingen bij. De komende maanden en jaren zullen daar andere soorten ondergrondgegevens bijkomen, want de wet BRO treedt in meerdere opeenvolgende tranches in werking. Dat proces duurt nog tot 2022.

Hoe meer, hoe beter

Hoe meer bronhouders en andere leveranciers actief worden en hoe meer gegevens we met elkaar in de BRO registreren, hoe betrouwbaarder de informatie wordt. Dat is ook precies het streven van de basisregistratie.

Vragen? Stel ze aan de Servicedesk!

Heeft u heeft hulp nodig bij uw (eerste) aanleveringen? Lukt er iets niet? Neem dan contact op met de BRO Servicedesk. Zij helpen u graag verder. (bron: Basisregistratieondergrond.nl)