Aanmelden voor verdiepende werksessies bodem in het omgevingsplan

Gepubliceerd 5 oktober 2021

Hulp nodig bij het maken van bodemregels in het omgevingsplan? Meld u dan aan voor deelname aan verdiepende werksessies die het programma Bodembeheer van de Toekomst organiseren. Het doel van de werksessies is om gemeenten en omgevingsdiensten te ondersteunen bij vertalen van bodembeleid en ambities naar regels in het omgevingsplan. Aanmelden is mogelijk tot 15 oktober 2021.

Over het programma Bodembeheer van de Toekomst

Het programma Bodembeheer van de Toekomst is er op gericht gemeenten (en de omgevingsdiensten die in hun opdracht werken) te informeren en faciliteren bij het opnemen van regels over de kwaliteit van bodem, grondwater en ondergrond in hun omgevingsplannen. Dat doet ze vanuit drie brillen: het realiseren van maatschappelijke opgaven, een passende bodemkwaliteit en de filosofie van de Omgevingswet. Lees meer over het programma Bodembeheer van de Toekomst.

Ondersteunende producten en webinars

Het programma ontwikkelt binnen tien thematische bouwstenen diverse ondersteunende kennisproducten, zoals informatiebladen, juridische frames en voorbeeldregels in een staalkaart bodembeheer. Ook organiseert het programma regelmatig webinars of workshops. Het is mogelijk om eerdere webinars en presentaties terug te kijken.