Verdiepende labs voor het maken van bodemregels in het omgevingsplan

Gepubliceerd 1 februari 2022

Het programma Bodembeheer van de Toekomst organiseert opnieuw werksessies gericht op het maken van concrete bodemregels in het omgevingsplan. Gemeenten, omgevingsdiensten of regio’s die concreet aan de slag zijn met het maken van de regels, kunnen zich aanmelden voor ondersteuning. Binnen deze ‘labs’ is ruimte om van andere regio’s en experts te leren.

Bodembeheer van de Toekomst

Het programma Bodembeheer van de Toekomst is er op gericht gemeenten (en de omgevingsdiensten die in hun opdracht werken) te informeren en faciliteren bij het opnemen van regels over de kwaliteit van bodem, grondwater en ondergrond in hun omgevingsplannen In 2021 heeft het programma heel veel kennis opgebouwd en gedeeld op de website van Bodembeheer van de Toekomst. Daar staan tientallen zinvolle documenten: informatiebladen, juridische frames, voorbeeldregels en behulpzame webinars. Allemaal gegroepeerd per bouwsteen of thema.

Inschrijven voor een verdiepende sessie in 2022

Maar, omdat er zoveel behoefte is aan kennis, vooral over hoe je echt aan de slag kunt met de Omgevingswet, gaat Bodembeheer van de Toekomst door in 2022! De verdiepende labs zullen plaatsvinden vanaf maart tot en met juni. Wij organiseren een setting waarin jouw team, tegelijk met andere regio’s of gemeenten, de volgende stappen naar concrete regels voor jullie omgevingsplan gaat maken. Aanmelden kan via het formulier op de website van het programma. Daar staat ook meer informatie over de verdiepende labs.