Meld expedities voor GeoWeek 2023 nu aan!

Gepubliceerd 19 januari 2023

Van 8 mei t/m 12 mei 2023 krijgen leerlingen van 10 tot 15 jaar weer de kans om kennis te maken met het geo-werkveld. Dit zullen zij doen aan de hand van expedities die gegeven zullen worden door bedrijven uit de geosector. Is jouw bedrijf geïnteresseerd in het organiseren van een expeditie waarbij leerlingen enthousiast gemaakt worden voor aardrijkskunde? Schrijf je dan in via dit formulier of stuur een e-mail naar info@geoweek.nl. Inschrijven is mogelijk tot en met 27 februari 2023.

Tijdens de Geoweek gaan er jaarlijks gaan er duizenden leerlingen in heel Nederland op expeditie. Ze maken kennis met de (technische) beroepspraktijk van geografie, zoals in de bodem-, water- en geo-informatiesector. Zo gingen leerlingen afgelopen jaar bij bedrijven, kennisinstellingen en overheden aan de slag met GPS, GIS en tachymeters, onderzochten de kwaliteit van het water en konden een handje helpen en kennismaken met verschillende soorten bodemonderzoek.

geoweek 2023

Door ‘zelf te doen’ ervaren leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie. Leerlingen uit groep 7 & 8 van het basisonderwijs en klas 1-3 van het voortgezet onderwijs krijgen op die manier op jonge leeftijd al de mogelijkheid te ontdekken waar hun interesses liggen, nog voor een profiel of studiekeuze.

Activiteiten die u kunt aanbieden:

  • Op expeditie naar een GeoBedrijf: u stelt uw deuren open om leerlingen te laten zien hoe hun toekomstige werkomgeving eruit kan zien als zij kiezen voor een geo-toekomst.
  • Op expeditie met een GeoProf: als professional bezoekt u leerlingen in de klas om te vertellen over uw werk, de bodem, water, ruimtelijke informatie, of een ander ‘geo’-onderwerp.
  • Op expeditie met GeoVeldwerk: u ontvangt leerlingen op een veldwerklocatie om ze in de praktijk kennis te laten maken met uw werk en het type activiteiten en machines die daarbij komen kijken.

U kunt zelf bepalen op welk moment, hoe vaak en over welk onderwerp u de expeditie in de GeoWeek aanbiedt.

Voor een impressie over de GeoWeek, kijk naar deze video!  We zijn benieuwd welke leuke expedities er dit jaar gegeven zullen worden en hebben zin in de GeoWeek 2023!

Meer informatie over de GeoWeek 2003