Veelgestelde vragen over de Wkpb
Onze helpdesk krijgt vaak terugkomende vragen.
Hieronder staat een overzicht van de pagina's met veelgestelde vragen over de Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen.
- Klopt het dat onder de Wkpb na een bodemsanering alleen de laatst geldende beperking blijft geregistreerd en dat de signaalfunctie van het kadaster verloren gaat na een multifunctionele bodemsanering?
- Waar kan ik de Regeling beperkingenregistratie Wet bodembescherming vinden en waarvoor is deze regeling bedoeld?
- Komt er nog een richtlijn hoe om te gaan met het grondwater (wel/geen contour?; indien wel dan S- of I-waarde?) of blijven we de Ravi-handleiding gebruiken?
- Kunnen uit de beschikking op het evaluatieverslag als bedoeld in artikel 39c Wbb ook zelfstandige, publiekrechtelijke beperkingen voortvloeien zoals bedoeld in de Wkpb?
- Moet een restverontreiniging die om technische reden achter moet en ook mag blijven na een zorgplichtaanpak (art. 13 Wbb) of ongewoon voorval (art. 30 Wbb) op grond van de Wbb wel of niet bij het Kadaster geregistreerd worden?
- Gaat een beperking in op de datum van ondertekening van het besluit, de datum van bekendmaking of op de datum dat het besluit onherroepelijk geworden is (zes weken later)?
- Een splitsing van een kadastraal perceel kan gevolgen hebben voor de beperkingen, bijvoorbeeld als een niet verontreinigd deel wordt afgesplitst. In de Ravi-handleiding staat dat de vakafdeling dan moet beoordelen of de beperking op de nieuwe percelen
- Moeten BUS-meldingen en het besluit op het evaluatieverslag van een uniforme sanering worden geregistreerd in het kader van de Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen met de komst van de Aanpassingswet Wbb?
- Per wanneer hoeft bevoegd gezag Wbb niet meer in te stemmen met het evaluatieverslag bij BUS Tijdelijk Uitplaatsen?
- Stel dat een leeflaag na sanering in stand wordt gehouden, maar er hoeft geen nazorgplan te worden opgesteld, hoe zit het dan met de aantekening?