Inspraakprocedure LAP3, waaronder sectorplannen 39 Grond en 40 Baggerspecie

Gepubliceerd 3 oktober 2016

Het ontwerp Landelijk afvalbeheerplan 2017-2029 ligt ter inzage. De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu (nu Infrastructuur en Waterstaat) is voornemens een nieuw landelijk afvalbeheerplan (LAP3) vast te stellen. In dit plan wordt het afvalbeheerbeleid voor de periode 2017 tot en met 2023 vastgelegd, met een doorkijk tot 2029. LAP3 vervangt het huidige landelijk afvalbeheerplan (LAP2).

U kunt uw mening geven

Het ontwerp-LAP3 ligt van 26 september tot en met 7 november 2016 ter inzage. Een aantal van de ter inzage gelegde documenten zijn teksten waarin het (ontwerp) afvalbeheerbeleid is geformuleerd. Deze tekstdelen vormen samen het ontwerp-LAP3. Ook zijn er teksten die achtergrondinformatie bevatten, deze zijn geen onderdeel van het ontwerp-LAP3.

Als belanghebbende kunt u een zienswijze indienen, maar alleen op díe delen die samen het ontwerp-LAP3 vormen. Deze delen zijn in de ter inzage gelegde documenten aangeduid als ‘Kern van beleid’. Zie de website van LAP2 voor meer uitleg over de documenten.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Alle zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerp-LAP3 worden bekeken op hun mogelijkheid om LAP3 te verbeteren. Ze worden ook voorzien van een reactie in een nota van antwoord. Deze nota van antwoord wordt tegelijk met de definitieve versie van LAP3 naar de indieners van de zienswijzen en naar beide Kamers der Staten-Generaal gestuurd. Deze worden ook gepubliceerd op de website LAP2.nl en/of op de opvolger, www.lap3.nl.

Waar vindt u het ontwerp-LAP3?

Op de website van LAP2 kunt u het ontwerp-LAP3 in twee delen downloaden.
U kunt het ook inzien bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu (nu Infrastructuur en Waterstaat), Plesmanweg 1-6, Den Haag.

Hoe kunt u reageren?

Als belanghebbende kunt u van 26 september tot en met 7 november 2016 een zienswijze op het ontwerp-LAP3 indienen, bij voorkeur per e-mail of per post.

E-mail

U kunt uw zienswijze mailen naar: inspraak.lap@rws.nl. Vermeld dan in de onderwerpregel van uw e-mail: Zienswijze LAP3.

Per post

U kunt uw zienswijze in een gefrankeerde enveloppe sturen naar:

Ministerie van Infrastructuur en Milieu (nu Infrastructuur en Waterstaat)
t.a.v. Directie Duurzaamheid, Zienswijze LAP3
Postbus 20901
2500 EX Den Haag

Wilt u uw zienswijze mondeling geven? Dan kunt u hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer: 088-7977 102, optie 1, bereikbaar op werkdagen van 9.00-12.00 uur.