Meld je nu aan voor de praktijkgemeenschap ’Ruimte voor ondergrond 2016-2017'

Gepubliceerd 31 augustus 2016

Het Uitvoeringsprogramma van het Convenant Bodem en Ondergrond organiseert een praktijkgemeenschap, die een slimme samenwerking tussen ondergrond en ruimte stimuleert én anticipeert op de Omgevingswet. De vraag die centraal staat is: 'Hoe kun je effectief vanuit ondergrond samenwerken met ruimte om een optimale bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de leefomgeving?' Ben je geïnteresseerd, meld je dan nu aan voor deze serie bijeenkomsten en een advies op maat.

Aanleiding

In 2015 is voor het eerst een Praktijkgemeenschap Ondergrond georganiseerd. De ervaringen van de deelnemers waren positief en daarom starten we vanuit het Uitvoeringsprogramma Convenant Bodem en Ondergrond samen met H2Ruimte en Jobcoaching een nieuwe reeks.

Doel

Het doel van de praktijkgemeenschap is om professionals werkzaam in of voor gemeenten te laten leren van elkaar en hen te ondersteunen in hun aanpak om tot effectief omgevingsbeleid te komen. We richten ons op professionals die werkzaam zijn op ondergronddossiers én professionals, die werken in het ruimtelijke/fysieke domein.

Het Uitvoeringsprogramma van het Convenant Bodem en Ondergrond zet de praktijkgemeenschap graag op met professionals van gemeenten, omgevingsdiensten, waterschappen en provincies. Die professionals delen gedrevenheid voor leren over effectief en vernieuwend samenwerken rondom maatschappelijke opgaven waarbij een samenhangende ondergrondse en bovengrondse ordening een cruciale rol speelt.

Opzet

Er zijn 6 bijeenkomsten op locatie rondom een specifiek thema, dat betekenis heeft voor de praktijk van alle deelnemers. Programmaonderdelen zijn:

  • actualiteiten: delen van relevante ervaringen van deelnemers
  • intervisie op de aanpak: deelnemers bespreken praktijksituaties in de groep
  • verdieping van een onderwerp in aanwezigheid van een (externe) deskundige: deelnemers brengen zelf onderwerpen in. Bijvoorbeeld de opbouw van een adequaat netwerk, communiceren met andere disciplines en organiseren van de ondergrondinformatie en -kennis.

Kosten

De deelnemersbijdrage is € 2.500 (exclusief btw). Dit is voor deelname aan 6 bijeenkomsten én 18 adviesuren op maat voor de eigen praktijk.

Start en looptijd

De start is in het najaar van 2016 met doorloop in 2017.

Meer weten en aanmelden

Neem contact op met:

  • Henk Puylaert van H2Ruimte (via e-mail henkpuylaert@h2ruimte.nl of telefoon 06 22 51 51 31), of
  • Astrid Slegers van het Uitvoeringsprogramma van het Convenant Bodem en Ondergrond (via e-mail aslegers@brabant.nl of telefoon 06 53 65 34 35).