Terugblik Noordelijke Netwerkdag Bodem

Gepubliceerd 27 juni 2017

Op 18 mei  2017 vond de Noordelijke Netwerkdag Bodem plaats in Assen. De bijeenkomst stond vooral in het teken van de Omgevingswet. De dag had tot doel ontmoeten, uitwisselen en leren.

De noordelijke omgevingsdiensten, Bodem+ en de Inspectie Leefomgeving en Transport organiseerden deze dag. Medewerkers van de omgevingsdiensten, Rijkswaterstaat, politie, brandweer, gemeenten, provincies en waterschappen van de drie noordelijke provincies hadden een afwisselend programma.

Henk van Zoelen van Rijkswaterstaat Leefomgeving leidde de netwerkdag. Maurice Hoogeveen, wethouder van de gemeente Assen en voorzitter van de RUD Drenthe opende de dag. Maurice ging in op de parallel tussen de Drentse statenzaal waar de bijeenkomst plaatsvond en de Balloërkuil, een plaats in het bos waar in de middeleeuwen wetten werden aangenomen en recht gesproken. Hij zegde toe dat de totstandkoming van de omgevingsdiensten niet is geweest wat de gemeenten aanvankelijk wilden en dat je landelijk kunt zien dat het nog niet overal gelukt is. In Drenthe heeft men gelukkig de keus gemaakt om, als het dan toch moet, het ook goed te doen.

Meer informatie over de Noordelijke Netwerkdag is te vinden op de website van de RUD Drenthe. (bron: RUD Drenthe)