Minisymposium onderzoek relatie puin en asbest in de bodem

Datum
Plaats in agenda
Locatie
NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1, 3438 LC Nieuwegein
Omschrijving

Let op! De locatie van het congres is gewijzigd. De route naar het congrescentrum vindt u op deze pagina.

In juni 2017 vond de aftrap plaats voor een uitgebreid landelijk onderzoek naar de relatie tussen het voorkomen van puin in de bodem en de verdenking op asbest. Een groot aantal organisaties hebben hun medewerking verleend aan het opbouwen van een database. Het onafhankelijke wetenschappelijk instituut TNO voert in het voorjaar van 2018 een analyse uit op deze database. TNO presenteert de resultaten van dit onderzoek tijdens dit minisymposium. Ook is er aandacht voor andere actualiteiten rond het onderwerp asbest in de bodem.

Meer informatie

Aanleiding voor dit onderzoek was een uitspraak van de Raad van State eind 2016. Maar ook de ILT vroeg aandacht voor onderzoek op asbest bij partijkeuringen en bodemonderzoek waarbij puin in de bodem wordt aangetroffen. Sommige partijen stelden ter discussie dat de aanwezigheid van puin een goede voorspeller is voor de aanwezigheid van asbest. Dat is de aanleiding om dit landelijke onderzoek te starten.

Meer informatie vindt u in dit nieuwsbericht.

Het programma volgt op een later moment.

Aanmelden

Helaas is aanmelden niet meer mogelijk: de capaciteit van de ruimte is bereikt. Alle deelnemers zullen in de week van 21 mei een bevestiging van hun inschrijving ontvangen.