Follow Up festival Co2 Neutraal

Op de 25e november geeft het Uitvoeringsprogramma het stokje door. Er zijn stappen gezet, maar we zijn er nog niet – de opgave is nog niet afgerond – en er mag vooruitgekeken worden. In het licht van de OmgevingsWet kijken we integraal naar onze problematiek. Daarom houden we rekening met onze klimaatafdruk in de organisatie van het Festival voor ons allemaal.

Follow UP compenseert haar CO2 door het planten van een bos. Dit doen we in eigen land  op voormalig landbouwgrond (grasland) nabij Venlo. Net als elders, zijn in Limburg voorheen naaldbossen aangeplant op arme zandgrond voor de houtproductie. Dat kan anders!

Via Stichting ‘Trees for All’ zal het Follow UP nabij Venlo 140 bomen planten. Beuken, eiken, lindes, elzen, fruitbomen, notenbomen, kastanjes zullen torenen boven struikvormers als sleedoorns, hazelaars, egelantiers, doornen, mispels en meer, in wat hopelijk een gevarieerd loofbos oplevert. We schatten in dat we hier onze CO2 meer dan ruimschoots zullen compenseren én dat we ter plekke de humus content, bodem biodiversiteit en het water vasthoudend vermogen van de bodem zullen vergroten. Zo krijgt een stuk Nederlandse bodem een opkikker en dragen we bij aan onze gezamenlijke klimaatdoelstellingen.

Meer weten over Stichting ‘Trees for All’? www.treesforall.nl

logotrees_jubileum